Steeds meer mensen in onze maatschappij reageren allergisch op bepaalde voedingsproducten. Pure Filet wenst u hierover te informeren.
De allergenen waarover wij u informatie kunnen bieden, hebben wij hierbij voor u opgelijst.

Op onze menukaart streven wij steeds naar een uitgebreid voedingsassortiment, waarbij de samenstelling van onze producten dagelijks kan variëren. Tijdens de bereidingen van onze maaltijden kunnen hierdoor sporen van deze allergenen niet volledig worden vermeden.
Hebt u hierover vragen, dan kan u zich richten tot onze chef.
Met dank.

Welke allergenen kunnen er zoal in voedingsmiddelen voorkomen?

Glutenbevattende granen
Tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en khorasantarwe, …

Selderij
Selderij waaronder bleekselder, knolselder, bladselder of afgeleide
producten zoals aroma’s

Schaaldieren
Kreeft, garnalen, krab, scampi’s, …

Lupine
Verwerkt tot meel of bloem en gebruikt in vleesvervangers, brood- en
banketproducten, …

Sesam
Sesamzaad of afgeleide producten zoals sesamolie

Vis
Alle soorten vis en afgeleide producten zoals visolie

Mosterd
Witte, gele, bruine en zwarte mosterdzaden en afgeleide producten zoals
mosterd en mosterdolie

Aardnoten (pinda’s)
Aardnoten (ook wel pinda’s, apennoten, grondnoten of olienoten genoemd)

Melk (incl. lactose)
Melk en afgeleide producten zoals boter, kaas, kwark, room, yoghurt, …

Zwaveldioxide en sulfieten
Vaak als levensmiddelenadditief (E220-E228) in bijvoorbeeld wijn of
gedroogd fruit

Soja
Soja of afgeleide producten zoals sojasauzen, vleesvervangers, sojamelk
of sojadranken

Noten
Amandelen, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, paranoten,
pecannoten, pistachenoten, walnoten, …

Eieren
Eigeel en/of eiwit verwerkt in sauzen, desserten, …

Weekdieren
Mosselen, oesters, inktvissen en slakken, …