Grill Restaurant Brussel

Wemmel

Suggestie van de maand:

Stoofpotje van kalfsvlees of lamsvlees

Dagschotel

middag

  • Lunch Wemmel

    Iedere middag bieden we u een dagschotel aan met telkens een verschillende bereiding van één van onze hoofdproducten :

    • dinsdag: varken
    • woensdag: pasta
    • donderdag: steak of kip
    • vrijdag: vis
  • Lunch Wemmel

    Iedere middag bieden we u een dagschotel aan met telkens een verschillende bereiding van één van onze hoofdproducten :

    • dinsdag: varken
    • woensdag: pasta
    • donderdag: steak of kip
    • vrijdag: vis

Voorgerechten

  • Vitello Tonnato
  • Kaaskroketten
    9.00 €
  • Garnaalkroketten
    13.00 €
  • Duo kaas- & garnaalkroketten
    12.00 €
  • Tataki van Tonijn
    14.00 €
  • Carpaccio van Holstein
    14.00 €
  • Betto’s Muchos Nachos
    13.00 €
  • Sint Jakobsvruchten met witloof en een scheutje Ricard

Hoofdgerechten

Pure Filet biedt natuurlijk voornamelijk kwaliteitsvlees aan, maar ook de visliefhebbers en de vegetariërs zullen hier aan hun trekken komen.

Onze gerechten worden gegrild in onze “Mibrasa” houtskooloven en opgediend met gegrilde groentjes of slaatje, frieten, kroketten of pellepatat. Op aanvraag wordt uw gerecht gebakken in de pan.

  • Vlees

    Ons gerijpt vlees zal het ganse jaar worden aangeboden. Andere vleesgerechten zullen op de kaart worden gezet in functie van de kwaliteit en het aanbod.

    Bakken met de Mibrasa oven (Josper)

    Om de gerechten te laten schitteren en het vlees in het bijzonder, heeft de chef geopteerd voor bereidingen in de houtskooloven “Mibrasa” (Spaans merk identiek aan de “Josper” oven, gekend bij chefs en gastronomen). Hierdoor worden onze gerechten op een pure en perfecte wijze klaargemaakt.

    • Pure Filet Burger Simenthal
      16.00 €
    • Iers Kalfsribstuk
      22.00 €
    • Tartaar van Filet Pur
    • Pure Filet Iberico pata negra - Blackwell
      18.00 €

      (varken)
    • Pure Filet rund +/- 250gr
      23.00 €
    • Pure Filet rund +/- 350gr
      28.00 €
    • Pure Filet paard +/- 250gr
      23.00 €
    • Pure Filet paard +/- 350gr
      28.00 €
    • Lamskroon
    • Rubia Gallega Tussenrib +/- 350gr
      32.00 €

      3 weken gerijpt
    • Ierse Tomahawk +/- 900gr - 2 pers
      65.00 €
      3 weken gerijpt
    • Spare Ribs
    • Sauzen
      3.00 €

      peperroom/archiduc/bearnaise/choron
  • Vis

    Onze gerechten worden aangepast aan de seizoenen en het marktaanbod.
    Pure Filet stelt bijvoorbeeld voor:

    • Zeebaars met gegrilde groenten
      21.00 €
    • Zeetong +/- 300gr
      29.00 €
    • Kabeljauw
      29.00 €
    • Zalm
      29.00 €
    • Gegrilde Tonijn

Nagerechten

  • Nagerechten
    • Sabayon
      6.00 €
    • Sabayon met ijs
      8.00 €
    • Dame Blanche
      8.00 €
    • Chocolade mousse
      8.00 €
    • Crema Catalan
      8.00 €
    • Crêpes Suzette
    • Sorbet
      8.00 €

    Al onze nagerechten worden huisbereid.

Allergenen

  • Allergenen

    Steeds meer mensen in onze maatschappij reageren allergisch op bepaalde voedingsproducten. Pure Filet wenst u hierover te informeren.
    De allergenen waarover wij u informatie kunnen bieden, hebben wij hierbij voor u opgelijst.

    Op onze menukaart streven wij steeds naar een uitgebreid voedingsassortiment, waarbij de samenstelling van onze producten dagelijks kan variëren. Tijdens de bereidingen van onze maaltijden kunnen hierdoor sporen van deze allergenen niet volledig worden vermeden.
    Hebt u hierover vragen, dan kan u zich richten tot onze chef.
    Met dank.

    Welke allergenen kunnen er zoal in voedingsmiddelen voorkomen?

    Glutenbevattende granen
    Tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en khorasantarwe, …

    Selderij
    Selderij waaronder bleekselder, knolselder, bladselder of afgeleide
    producten zoals aroma’s

    Schaaldieren
    Kreeft, garnalen, krab, scampi’s, …

    Lupine
    Verwerkt tot meel of bloem en gebruikt in vleesvervangers, brood- en
    banketproducten, …

    Sesam
    Sesamzaad of afgeleide producten zoals sesamolie

    Vis
    Alle soorten vis en afgeleide producten zoals visolie

    Mosterd
    Witte, gele, bruine en zwarte mosterdzaden en afgeleide producten zoals
    mosterd en mosterdolie

    Aardnoten (pinda’s)
    Aardnoten (ook wel pinda’s, apennoten, grondnoten of olienoten genoemd)

    Melk (incl. lactose)
    Melk en afgeleide producten zoals boter, kaas, kwark, room, yoghurt, …

    Zwaveldioxide en sulfieten
    Vaak als levensmiddelenadditief (E220-E228) in bijvoorbeeld wijn of
    gedroogd fruit

    Soja
    Soja of afgeleide producten zoals sojasauzen, vleesvervangers, sojamelk
    of sojadranken

    Noten
    Amandelen, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, paranoten,
    pecannoten, pistachenoten, walnoten, …

    Eieren
    Eigeel en/of eiwit verwerkt in sauzen, desserten, …

    Weekdieren
    Mosselen, oesters, inktvissen en slakken, …