Iedere middag bieden we u een dagschotel aan met telkens een verschillende bereiding van één van onze hoofdproducten :
- dinsdag: varken
- woensdag: pasta
- donderdag: steak of kip
- vrijdag: vis
Stoofpotje van kalfsvlees of lamsvlees
middag
Iedere middag bieden we u een dagschotel aan met telkens een verschillende bereiding van één van onze hoofdproducten :
Iedere middag bieden we u een dagschotel aan met telkens een verschillende bereiding van één van onze hoofdproducten :
Pure Filet biedt natuurlijk voornamelijk kwaliteitsvlees aan, maar ook de visliefhebbers en de vegetariërs zullen hier aan hun trekken komen.
Onze gerechten worden gegrild in onze “Mibrasa” houtskooloven en opgediend met gegrilde groentjes of slaatje, frieten, kroketten of pellepatat. Op aanvraag wordt uw gerecht gebakken in de pan.
Ons gerijpt vlees zal het ganse jaar worden aangeboden. Andere vleesgerechten zullen op de kaart worden gezet in functie van de kwaliteit en het aanbod.
Om de gerechten te laten schitteren en het vlees in het bijzonder, heeft de chef geopteerd voor bereidingen in de houtskooloven “Mibrasa” (Spaans merk identiek aan de “Josper” oven, gekend bij chefs en gastronomen). Hierdoor worden onze gerechten op een pure en perfecte wijze klaargemaakt.
Onze gerechten worden aangepast aan de seizoenen en het marktaanbod.
Pure Filet stelt bijvoorbeeld voor:
Al onze nagerechten worden huisbereid.
Steeds meer mensen in onze maatschappij reageren allergisch op bepaalde voedingsproducten. Pure Filet wenst u hierover te informeren.
De allergenen waarover wij u informatie kunnen bieden, hebben wij hierbij voor u opgelijst.
Op onze menukaart streven wij steeds naar een uitgebreid voedingsassortiment, waarbij de samenstelling van onze producten dagelijks kan variëren. Tijdens de bereidingen van onze maaltijden kunnen hierdoor sporen van deze allergenen niet volledig worden vermeden.
Hebt u hierover vragen, dan kan u zich richten tot onze chef.
Met dank.
Welke allergenen kunnen er zoal in voedingsmiddelen voorkomen?
Glutenbevattende granen
Tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en khorasantarwe, …
Selderij
Selderij waaronder bleekselder, knolselder, bladselder of afgeleide
producten zoals aroma’s
Schaaldieren
Kreeft, garnalen, krab, scampi’s, …
Lupine
Verwerkt tot meel of bloem en gebruikt in vleesvervangers, brood- en
banketproducten, …
Sesam
Sesamzaad of afgeleide producten zoals sesamolie
Vis
Alle soorten vis en afgeleide producten zoals visolie
Mosterd
Witte, gele, bruine en zwarte mosterdzaden en afgeleide producten zoals
mosterd en mosterdolie
Aardnoten (pinda’s)
Aardnoten (ook wel pinda’s, apennoten, grondnoten of olienoten genoemd)
Melk (incl. lactose)
Melk en afgeleide producten zoals boter, kaas, kwark, room, yoghurt, …
Zwaveldioxide en sulfieten
Vaak als levensmiddelenadditief (E220-E228) in bijvoorbeeld wijn of
gedroogd fruit
Soja
Soja of afgeleide producten zoals sojasauzen, vleesvervangers, sojamelk
of sojadranken
Noten
Amandelen, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, paranoten,
pecannoten, pistachenoten, walnoten, …
Eieren
Eigeel en/of eiwit verwerkt in sauzen, desserten, …
Weekdieren
Mosselen, oesters, inktvissen en slakken, …